Jakiego smartfona kupić?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • georgg
    RS
    • 2013
    • 17103
    • Octavia II (1Z3)
    • BSE 1.6 MPI 102 KM

ale zawsze pozostaje do zainstalowania nieoficjalny rom. Na forum XDA już pracują nad stworzeniem Androida 4.4 dla Galaxy S III.
    SPOTY ŚLĄSKIE- ruszyć ZAPRASZAMY!
    ​​​
    Grzegorz

Moja Ambitna Czarnula

Komentarz

• czernobyl
      L&K
      • 2008
      • 1276
      • Octavia III (5E3)
      • BFQ 1.6 MPI 102 KM
      • BSE 1.6 MPI 102 KM
      • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Zamieszczone przez georgg
      Na forum XDA już pracują nad stworzeniem Androida 4.4 dla Galaxy S III
      jak tylko wyjdzie zapowiedziany 4.4 dla s3 lte, to będzie dużo prościej - 95% hardware'u jest identycznych (w zasadzie poza innym układem partycji systemowych, radiem FM oraz obsługą LTE i 2GB RAM nic więcej ZTCW)

co do narzekania na Samsunga - każdy producent, czy to telefonów, czy to samochodów czy innego sprzętu czy softu ma coś za paznokciami. trudno tu bezwarunkowo pochwalić kogokolwiek, zawsze będzie łyżka dziegciu typu zablokowany bootloader, niewymienna bateria, brak źródeł czy brak slotu na kartę SD

Komentarz

• krissos
        Elegance
        • 2011
        • 840
        • Honda
        • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Jak by ktoś chciał DualSim to bardzo fajna konfiguracja w niskiej cenie http://www.ibuygou.com/p-original_xi...-6076-usd.html

Jedyna wada to zakup i gwarancja
        "Bądź uczynny, pomagaj innym - a wtedy wszyscy wokół pomyślą, że to co dla nich robisz, jest twoim zasranym obowiązkiem."
        ----------------------------------------------------

!!! MOJE RECENZJE PRODUKTÓW !!!

Komentarz

• JanuszSz
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 2835
          • Superb II combi (3T5)

Dla SGS 3 już dawno są romy 4.4.2 Kit Kat. :P
          Pierwszy z brzegu,a jest więcej.
          About Resurrection Remix ROM Changelog Installation Downloads and useful links Donations About Resurrection Remix ROM Resurrection Remix the ROM has been based on AOKP, CM, PA , Omni and original Remix ROM builds, this...
          Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.

Komentarz

• gusiak11
            L&K
            • 2013
            • 1362
            • Ford

Że tak zaczepnie.... po kiego grzyba muchomora samsung czy inny producent, nie ważne ma rozwijać sgs 2,3 nawet 4 skoro juz jest 5 jakoś muszą nas zmusić do zakupu nowego fona jak by dało rade mieć to samo w SGS 3 co ma 5-tka to kto by to kupił za 1500zl

BTW. często nie producent nas ogranicza a sieć, całkiem niedawno trafiłem na artykuł gdzie własnie okazało sie że na Sony Z jest juz andek 4,3 ale nie w orange bo tam programści chyba śpią i w T-mobili i plus-ie juz był a na orange trzeba było czekać ze 2-3m-c więc jaka tu wina sony ????

[ Dodano: Czw 15 Maj, 14 00:07 ]
            Zamieszczone przez JanuszSz
            Dla SGS 3 już dawno są romy 4.4.2 Kit Kat.
            Pierwszy z brzegu,a jest więcej.
            http://forum.xda-develope...d.php?t=1815285
            pytanie czy to jest ROM dal SGS 3 czy jest przystosowany żeby działał na SGS 3 ???

szczerze mówiąc nie bardzo wiem o co ta kłótnia, jak zauważyłem romy między soba się tak nie znacznie różnią że walka o to czy to 4,1 czy 4,4 to jakaś utopia, no ale.... każdy ma swoje zdanie

polecam LG NEXUS 5 tam jest czysty andek od googla i tylko od nich zależą kolejne aktualizacje
            http://carsdetailing.blogspot.com/

Komentarz

• czernobyl
              L&K
              • 2008
              • 1276
              • Octavia III (5E3)
              • BFQ 1.6 MPI 102 KM
              • BSE 1.6 MPI 102 KM
              • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Zamieszczone przez gusiak11
              pytanie czy to jest ROM dal SGS 3 czy jest przystosowany żeby działał na SGS 3 ???
              oczywiście że to rom dla SGS3, ale producent nie maczał w nim palców, nawet sterowniki do sprzętu są zazwyczaj w dużej części napisane od zera przez entuzjastów - zwykły nieoficjalny rom, często działający sprawniej niż oryginał. jak również oczywiste jest to, że aktualizacja nie przyjdzie żadnym oficjalnym kanałem, tylko musisz nieco pogrzebać, by móc ją wgrać (root, custom recovery)

BTW. często nie producent nas ogranicza a sieć, całkiem niedawno trafiłem na artykuł gdzie własnie okazało sie że na Sony Z jest juz andek 4,3 ale nie w orange bo tam programści chyba śpią i w T-mobili i plus-ie juz był a na orange trzeba było czekać ze 2-3m-c więc jaka tu wina sony ????
              zawsze tak jest, że któraś sieć zalega z aktualizacją tego czy innego modelu do ostatniej wydanej przez producenta wersji. ZTCW zazwyczaj da się wgrać oficjalny niebrandowany soft i olewać humory operatorów (jakby komuś programy-śmieci od operatora były naprawdę potrzebne)

Komentarz

• przemo9
                Ambiente
                • 2009
                • 228
                • Octavia II combi (1Z5)
                • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez himi
                Sorry, że z innej bajki. Ja od kilku lat wyłącznie ze smartofonem więc nie wiem co i jak:
                Żonie dzisiaj rozleciał się Sony (stary Hazel), a nie chce słyszeć o dotykowym telefonie. Nie zależy nam też koniecznie na nowym. Co polecacie w ,,klasycznych''? Może ma ktoś na sprzedaż takowy w dobrej cenie? Urządzenia ma być przede wszystkim telefonem + czasem/rzadko ma wykonać jakieś zdjęcie.
                ja żonie kupiłem nokie 515
                O II fl kombi elegance

Komentarz

• kleszek3
                  Ambiente
                  • 2011
                  • 130
                  • BSE 1.6 MPI 102 KM

Ma ktoś coś takiego ?
                  Smartfon Kruger&Matz Soul KM0409, Ekran IPS TFT 4.70", 🔋Li-Ion 1750mAh; 1 GB4 GB, Qualcomm Snapdragon 200 8212

Jeśli tak ,to może jakieś opinie.
                  Pozdrawiam.
                  Zainteresowany !

Komentarz

• Może mi pomożecie
                    w firmie dostałem do wyboru 3 telefony :
                    1- Samsung S5
                    2- Sony Z2
                    3- HTC ONE8

Dwa ostatnie moje telefony to Samsung S3 i S4 na żadnego z nich nie narzekam.

z góry dzięki.

Komentarz

• maly2st
                      Ambiente
                      • 2013
                      • 245

ojciec bierz SONY XPERIA Z2 jest jeszcze bardziej wypasiony od z ultra

Komentarz

• czto
                        Rider
                        • 2010
                        • 546
                        • Octavia III (5E3)
                        • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Zamieszczone przez ojciec_
                        Może mi pomożecie
                        1- Samsung S5
                        2- Sony Z2
                        3- HTC ONE8

z góry dzięki.
                        No to masz niezły zgryz. Skoro wcześniej miałeś szajsungi i było ok, to z S5 na pewno będziesz zadowolony. Ale jak jest okazja, to może spróbować czegoś nowego. Poczytaj, może choć trochę pomoże w wyborze:
                        Samsung Galaxy S5, Sony Xperia Z2 i HTC One (M8) to dla wielu najważniejsze smartfony początku tego roku i przeważnie to jeden z nich zostaje uznany za ten „najlepszy” i wyznaczający standardy na najbliższe miesiące. Czy zasłużenie? Częściowo odpowiedzieliśmy na to pytanie w poświęconych im testach, ale nie rozwiewają one wszystkich wątpliwości, bo choć te trzy modele na pierwszy rzut oka są do siebie bardzo podobne, to jednak różnią się pod tyloma względami, że utrafiają w upodobania odmiennych grup odbiorców.
                        2004 Renault Thalia 1.4 RT,
                        2008 Citroen Xsara Picasso 1.6 Exclusive- nadal w użyciu
                        2009 Renault Clio MTV 1.4
                        2010 Skoda Octavia IIFl 1.4 TSI Ambiente
                        2016 Skoda Octavia III 1.4 TSI Ambition + Amazing + kilka ficzerów

Komentarz

• doctorwhooves
                          Drive
                          • 2013
                          • 78

Kiedyś było głośno, że bodajże Samsung kazał płacić operatorom za te aktualizacje, więc może to jest powód.

Komentarz

• wesolyRomek
                            Classic
                            • 2013
                            • 4

Samsung galaxy s4, koszt ok. 1200 PLN. Specyfikacja i ogólnie prawie taki sam jak Samusng galaxy s5, który jest o kilka stów droższy..

Komentarz

• BADYL
                              RS
                              • 2011
                              • 2396
                              • Octavia II combi (1Z5)
                              • BKD 2.0 TDI 140 KM

eaglemirek, śledzisz aktualne ceny fonów? Ja właśnie wczoraj rzuciłem okiem na omoją ofertę w PLAY i co widze LG L9 II z ceny 219 wskoczyło na 289 :shock: :!: normalnie jaja sobie robią :evil: a później wielce promocje wrzucą :klnie:
                              nasze auta: MÓJ SMOCZEK

Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło!

Komentarz

• siemi1
                                L&K
                                • 2012
                                • 1287
                                • Octavia II combi (1Z5)
                                • BMM 2.0 TDI 140 KM

Matka teraz zmieniała twl w orange na LG L90 całkiem przyjemny nawet sprawnie dział i bateria przyzwoicie trzyma.
                                Spalanie - Motostat.pl
                                Jest 171,7 KM i 402,9 Nm
                                Moja OII FL 2.0TDI Kombi, oszust RS
                                Sprzedam na OLX!!

Komentarz

• eaglemirek
                                  RS
                                  • 2010
                                  • 14107
                                  • Octavia II combi (1Z5)
                                  • CAXA 1.4 TSI 122 KM

BADYL, No jakoś aż tak dokładnie nie śledzę ops: Tym bardziej, że mnie interesuje na chwilę obecną LG G2mini lub L90 w abonamencie z 2GB neta w sumie za 70zł (L90-179zł a G2mini-269zł)
                                  Dla żonki będę brał około października a dla siebie chyba w styczniu więc mam nadzieję że jeszcze coś się zmieni bo póki co to oba telefony to nowość w PLAY :!:
                                  A Ty w jaki abonament celujesz że takie ceny za słuchawkę :?:

CB Harry II ASC + Triflex

Pozdrawiam Mirek!!

Komentarz

• pandzik
                                    RS
                                    • 2011
                                    • 2254
                                    • Seat

Zamieszczone przez ojciec_
                                    Może mi pomożecie
                                    1- Samsung S5
                                    2- Sony Z2
                                    3- HTC ONE8

z góry dzięki.
                                    Jak ktoś miał S3 i S4 i był z ekranu zadowolony to nie powinien się przesiadać na tel innego producenta bo mże się rozczarować. S5 ma jedynie problem z obudową. Nie każdemu może podejść. Mi generalnie nie przeszkadza. S5 ma najlepszy ekran na rynku.
                                    Mam S3, którego jeszcze długo nie zamienię.

Komentarz

• BADYL
                                      RS
                                      • 2011
                                      • 2396
                                      • Octavia II combi (1Z5)
                                      • BKD 2.0 TDI 140 KM

eaglemirek,
                                      Zamieszczone przez eaglemirek
                                      A Ty w jaki abonament celujesz że takie ceny za słuchawkę
                                      przedłużam ofertę i tak : 49,99zł + 750mb (10zł)+nielimitowane SMS-y i MMS-y do wszystkich sieci przez pierwszy miesiąc za 0 zł później 10 zł/m-c = 69,99zł

[ Dodano: Pią 30 Maj, 14 10:06 ]
                                      eaglemirek, widzę, że celujesz w ten sam abonament z tym, że ja zamiast 2gb netu wolę 750mb wraz z opcja 10zł na darmowe mms-y. Neta mi styknie, ale mmsy muszę mieć ponieważ lubię rozsyłać różne foty np. jak jestm na meczu czy innym wypadzie

Komentarz

• eaglemirek
                                        RS
                                        • 2010
                                        • 14107
                                        • Octavia II combi (1Z5)
                                        • CAXA 1.4 TSI 122 KM

BADYL, Czy te sms są ci niezbędne bo ja z tego nie korzystam zwłaszcza że mając neta w telefonie można zainstalować apkę WhatsApp. Może coś wynegocjujesz dzwoniąc do Play, a jeśli cię czas jeszcze nie goni to poczekaj :!:

Pozdrawiam Mirek!!

Komentarz

• BADYL
                                          RS
                                          • 2011
                                          • 2396
                                          • Octavia II combi (1Z5)
                                          • BKD 2.0 TDI 140 KM

eaglemirek, mam jeszcze trochę czasu...umowa kończy mnie się w październiku :wink: co do ssm-ów...mi bardziej chodzi o mms-y bo lubię wysyłać fotki np. ostatnio na meczu Lech-Pogoń wysłąłem 2x fotki do 7 kontaktów czyli 14mms-ów. Nie wspomne już jak jestem na wakacjach lub innym wypadzie bo wtedy to już idzie hurtowo :P

Komentarz

• eaglemirek
                                            RS
                                            • 2010
                                            • 14107
                                            • Octavia II combi (1Z5)
                                            • CAXA 1.4 TSI 122 KM

BADYL, Mając neta możesz wysyłać na maila lub tak jak pisałem skorzystać z WhatsApp. Też możesz pisać, wysyłać zdjęcia czy wiadomości głosowe, jest tylko jedno ale, te osoby niestety też muszą mieć zainstalowaną tę apkę. No ale jeśli często z nimi sms/mms-ujesz to się można dogadać. Nic nie kosztuje a fajna sprawa. Ja tam wolę podyktować wiadomość niż stukać po ekranie i szukać okularów :!: :szeroki_usmiech :diabelski_usmiech

Pozdrawiam Mirek!!

Komentarz

• Pixon
                                              Rider
                                              • 2013
                                              • 541
                                              • Fabia (NJ3)

Zamieszczone przez BADYL
                                              eaglemirek, mam jeszcze trochę czasu...umowa kończy mnie się w październiku :wink: co do ssm-ów...mi bardziej chodzi o mms-y bo lubię wysyłać fotki np. ostatnio na meczu Lech-Pogoń wysłąłem 2x fotki do 7 kontaktów czyli 14mms-ów. Nie wspomne już jak jestem na wakacjach lub innym wypadzie bo wtedy to już idzie hurtowo :P
                                              Złóż wypowiedzenie, inaczej nic Ci się nie uda wynegocjować.

Po wypowiedzeniu zadzwoni do Ciebie konsultant i teraz są dwie drogi. Albo od razu Ci zaproponuję dobrą ofertę (tak było z moją siostrą), albo będziesz musiał się z nimi jeszcze potargować i czekać na drugi telefon już z rozsądną ofertą (ja i moja dziewczyna)

Wszyscy mamy w play'u numery, już piszę o co możesz walczyć.

34,90 zł/msc BRUTTO
                                              - Nielimitowane rozmowy do wszystkich sieci komórkowych w kraju
                                              - Nielimitowane smsy/mmsy do wszystkich sieci komórkowych w kraju
                                              - 750 mb internetu w tym LTE
                                              - 12 msc umowa

44,90 zł/msc BRUTTO
                                              - 2000 mb internetu w tym LTE
                                              - 12 msc umowa

Jakbyś miał pytania to pisz, odpowiem chętnie co i jak.
                                              Tempo!! I tak cały tydzień, życie idzie jak na spidzie!

Komentarz

• no_fear
                                                Rider
                                                • 2010
                                                • 501
                                                • Octavia II combi (1Z5)
                                                • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Zamieszczone przez Pixon
                                                34,90 zł/msc BRUTTO
                                                - 750 mb internetu w tym LTE
                                                - 12 msc umowa
                                                sam mam taką umowę od kilku miesięcy :wink:

Ale dzisiaj podziękował bym Play`owi i przeszedł do RedBullMobile (zasięg Play = Plus)

za 29zł:
                                                - Nielimitowane rozmowy na stacjonarne
                                                - 2000 mb internetu
                                                - umowa na miesiąc :lol: (w sensie z miesięcznym wypowiedzeniem)
                                                www.SPAmobile.pl

Komentarz

• ELM0
                                                  Ambiente
                                                  • 2013
                                                  • 224

Ja dostałem firmówkę Samsunga S5 i po 2 dniach poszedł do serwisu - nie łapał sieci. Naprawdę sprawdza się określenie "plastikowy Szajsung"...
                                                  Octavia III Combi 1.4 TSI Brąz Topaz

Komentarz

• natash
                                                    RS
                                                    • 2011
                                                    • 2599

Korzysta ktoś z BlackBerry, a dokładniej Q10?

Komentarz

Pracuję...